2020 - Naháňka na černou zvěř

zveřejněno: 22.11.2020     rubrika: Myslivci (Myslivecký spolek Zdiby - Klecany)

M Y S L I V O S T  -  N A H Á Ň K A   N A   Č E R N O U   Z V Ě Ř

 

V sobotu 14. listopadu uspořádal náš Myslivecký spolek Zdiby - Klecany první podzimní naháňku na černou zvěř, která obsahovala dvě leče. První leč proběhla ve větrušických stráních nad Vltavou a byly v ní uloveny dva kusy divokého prasete. Kromě nich se na výřadu objevil kus srnčího, který musel být dostřelen vzhledem k jeho zranění po střetu s motorovým vozidlem.

Druhá leč ve stráni nad Husincem již nebyla tak úspěšná. Nenarazili jsme v ní na žádné divoké prase.

Výsledek naháňky sice nebyl podle našich představ, ale nějakého úlovku bylo dosaženo a celá akce neproběhla nadarmo. Věříme, že při dalších naháňkách budeme úspěšnější.

Vzhledem ke koronavirové epidemii mohla tato naháňka proběhnout na základě výjimky pro podobné akce jako jsou např. výlovy rybníků a podobně. Jiné aktivity jsme museli úplně zrušit, takže pravidelné podzimní testování zraku dětí v mateřských a základních školách v rámci programu Lví očko se letos nekoná. Stejně tak jsme museli zrušit plánované pořádání tradičního mysliveckého plesu vzhledem k nejasnému výhledu vývoje epidemie. Jako všichni věříme v brzký návrat k normálnímu životu.

 

                                                                          Ing.Jindřich Trpák

Fotografie ZDE

 


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko