Větrušák 4/2004 UCHO

zveřejněno: 23.5.2004     rubrika: Větrušický zpravodaj

PRODEJ  DVOU BYTů 3+1   VE VĚTRUŠICÍCH:

Bytové družstvo pro okres Praha-východ nabízí k prodeji 2 byty 3+1 (80m2) v nové nástavbě na bytovém domě Větrušice 122  do osobního vlastnictví. Cena bytu 1.750.000 Kč. K nastěhování v prosinci 2004. Informace na tel.: p.Kolín - 737 225 154 nebo pí.Zádová – 604 273 716

 

Zamyšlení starostky Větrušic:

Obecní úřad zakoupil 2 betonové pingpongové stoly, které budou umístěny na hřišti  a v zahradě pod rybníkem. Míčky a pálky si donese každý hráč s sebou.

Koupě byla zamýšlena jako další příjemné využití volného času občanů k již v minulosti zbudovaným sportovním plochám v obci – hřiště – rampa – cykloareál – dětské hřišťátko – Klubíček.

Po celé obci lze v současné době nalézt různé atrakce ke zpříjemnění volných chvilek dětí i dospělých, jen bych chtěla všem připomenout - snažme se okolo sebe trochu dívat a hledět si upravené obce a sami napomáhat k jejímu pěknému vzhledu a neříkat si, proč bych měl odpadky házet do koše, vždyť on se najde nějaký dobrák, který to uklidí. Nádob na odpadky je po obci rozmístěno dostatečné množství a odpadkem jsou míněny i po obci všade pohozené nedopalky cigaret, což je velice nevzhledný zlozvyk. Zamyslete se, jak by asi obec vypadala, kdybychom si všichni řekli  - tak dnes už mě to nebaví a neuklidím po sobě žádný nedopalek, papírek, psí výkal,  apod. – při počtu 500 obyvatel, kterých se nachází  v naší obci, bychom za týden chodili po pěkné hromadě zapáchajících odpadků a to snad by nebylo příjemné nikomu.

V neposlední řadě bych chtěla také poprosit rodiče - zajímejte se trochu o to co Vaše dítě dělalo v době, kdy netrávilo čas ve Vaší přítomnosti. Zažili jsme si to všichni (nebo budeme zažívat), dítka dorůstají, s rodiči je to moc nebaví, tak jdou bloumat po obci, dělají lumpárny. Není na tom nic divného a zarážejícího. Jen jsou v dnešní době trochu živější a proto je třeba jim domluvit, že věci okolo sebe nemají ničit, i když  pro ně nejsou zajímavé, ale jiní lidé je velice rádi využijí, ale poničené nejsou již užitečné a mimo jiné hyzdí i krajinu a v případě, že opravdu něco zničí, tak je dobré se k tomu přiznat, protože ono se na to stejně většinou přijde.

Na závěr bych chtěla poděkovat všem, jež se starají o to, abychom se měli kde kulturně vyžít my i naše děti a dbají na vzhled naší obce.

 

Výstava fotografií Větrušic:
V loňském roce proběhla výstava fotografií Větrušic. Téměř všech 1000 fotografií bylo naskenováno a je tedy elektronicky zarchivováno. Za to velice děkujeme J. Čáhovi. Fotografie budou v nejbližších dnech navráceny majitelům. Všem, kteří fotografie zapůjčili, ještě jednou velmi děkujeme.

 

Plynoskříňky:

Pan Kloubec ze Drast nabízí občanům po dohodě na tel.: 220 941 449  mob.: 721 886 541

zabudování plynoskříňky. Objednávku si zařizuje každý sám.

 

Nové knížky za velkoobchodní ceny:

Na Obecním úřadě jsou k nahlédnutí nové tituly z knižního velkoobchodu – seznam je vyvěšen na úřední desce a v obchodě.

 

Karneval 18.4.2004:
Nejdříve je třeba poděkovat všem, kteří ani tento rok nezklamali a pro děti připravili karneval. Moc děkujeme Obecnímu úřadu a TJ Sokolu Větrušice za penízky, které věnovali na tuto akci. Za věcné dary patří veliké díky p.Zikmundovi, p.Apltauerovi a p.Snopkovi. Velice děkujeme i těm, kteří přiložili ruku k dílu a připravili sál v hospodě, poté zajišťovali průběh karnevalu a nakonec samozřejmě i úklid.
Nejenom děti by však jistě poděkovali především klaunovi Ferdovi a jeho kamarádovi Zdendovi, kteří pro ně měli připraveno plno her a skvělou muziku.
No a jak to tedy probíhalo ? Na začátku "přifrčeli" mezi nás dva klauni na koloběžkách. Následovalo tancování, skládání obrázku, stavění věže z kostek, běh rodičů s malinkými dětmi na "koníčku" (P.S.: řekli, že poběží jen 2x, ale nakonec je tam nechali funět asi 5 kol :-)))) ), závody na koloběžkách, poznávání večerníčků podle hudby, doplňování postaviček z večerníčků, souboj o rychleji postavený komín z drátěnek a mnoho dalších her.  Klauni nám připomněli a naše děti naučili tancovat "ptáčka". Každé dítě dostalo plno odměn. No prostě jsme se ty dvě hodiny báječně bavili a děti se skvěle vydováděly.
A masky byly letos opravdu zajímavé. Vítězné masky byly: vodník (Jakub), páv (malinká Adrianka) a veřejná pracovnice(Jirka). Ale za zmínku určitě stojí i dvojice Hurvínek (Honza) a Mánička (Adélka), krásná beruška, uklízecí četa v čele s Péťou, vojenské komando s velitelem Ondrou, hokejista Hašek (Honza), celá řada princezen (letos dokonce byla  i jedna pravá motýlí princezna -Andrejka),pejsek (Jirka) žabí máma (Tereza) s celou rodinkou v kočárku, nechyběla ani tradiční čarodějnice (letos Nikola). Jelikož bylo přes třicet dětí, tak jsem určitě na někoho zapomněla a omlouvám se.
Určitě se zase všichni těšíme na příští karneval, až k nám zase přijedou dva bezva klauni.

Malé dětské hřiště:

Děkujeme p.Nouzovi za nový plot na hřišťátku a za opravení houpačky.
Děkujeme rodině Petrovkových za zakoupení nové houpačky na malé hřiště
Vzkaz tomu, kdo houpačku rozbil: To se stane, ale bylo by fajn se k tomu postavit čelem a zařídit příp. zaplatit opravu nebo novou houpačku.

Nabídka zaměstnání - Klecany:
Obchodní společnost se sídlem v Klecanech přijme pracovníka do obchodního oddělení. Podmínkou je velmi dobrá uživatelská znalost PC, řidičský průkaz sk.B, komunikativnost a bezúhonnost. Nástup možný ihned. Bližší informace na tel. 602 207 460
 

logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko