Větrušák 4/2002 Obecní úřad na vědomost dává ...

zveřejněno: 27.5.2002     rubrika: Větrušický zpravodaj

Veřejná schůze OZ - 6.5.2002

Účast:   6 zastupitelů (p. Šarboch omluven - zaměstnání ) ; 3 občané

1.Skládka: OZ vzalo na vědomí, že provoz na skládce zeminy v lokalitě "Palpost" byl stavebním úřadem v Klecanech prodloužen až do konce roku 2002, ale bylo rozhodnuto bez našeho vědomí (nebyli jsme přizváni k jednání). Zajistili jsme, že nákladní vozidla nebudou jezdit přes obec, ale po drastecké spojce, která je určena pro provoz ZD Klecany.

2.Povolení: OZ povolilo p. Coufalovi (bytem Větrušice  ) napojit vývod  z domovní čističky odpadních vod do dešťové kanalizace. Spojovací potrubí bude vedeno trativodem mezi pozemky p. Martínka a p. Zádové, který se při této příležitosti zrekonstruuje.

3.Funkční odměny: OZ vzalo na vědomí, že dle zákona s platností od 1.4.2002 se zvyšují funkční odměny zastupitelů a to takto: starostka  6 300Kč hrubého, zástupce starosty 5 180Kč + 900 Kč na každých sto obyvatel -  hrubého a ostatní zastupitelé 760Kč hrubého.

4. Žáci: OZ schválilo příspěvek na knihu pro žáky 9. tříd.

5.Souhlas: OZ  povolilo p. Slapničkové skladovat stavební materiál  na obecním pozemku do doby ukončení rekonstrukce střechy.

6.Obchvat: OZ vzalo na vědomí zprávu pí. ing. Staré z jednání týkajícího se již několikrát zmiňovaného obchvatu . Bližší informace v článku   "Silniční okruh kolem Prahy - výzva občanům".

7. Další schůze zastupitelstva se bude konat 10.6.2002


Důležitá upozornění:

VYPNUTÍ   EL. PROUDU
16.5. 2002  - od 7,30 do 17,00 hod.

ZÁCHRANNÁ SLUŽBA V LÍBEZNICÍCH
Od 1.5.2002 se otevírá v Líbeznicích další výjezdové stanoviště pro okres Praha-východ. Na stanovišti bude posádka RLP ve složení lékař, výjezdová sestra a záchranář ve 24 hodinovém nepřetržitém provozu.
  
 Přímý telefon:      02/ 83 98 14 39
 Mobilní telefon přímo do zásahového vozu: 0602 / 877 557
 Tísňová linka:      155
Adresa:      Líbeznice, Mělnická 275
 
NOVÝ PAN DOKTOR V KLECANECH
MUDr. Jáchym Bednář   6.5.2002 opět otevřel ordinaci, v níž dříve působil MUDr. Tincl.

Zdravotní dokumentace pacientů MUDr. Tincla,  pokud si ji dosud nevyzvedli, se nyní nachází u MUDr.Adamcové (areál TESLY v Přemyšlení).  Budete-li mít zájem navštěvovat ordinaci MUDr. Bednáře, obdržíte dobropis na její vydání po vaší registraci.

ŘEŽ: MUDr. Bednář současně ordinuje ještě v ÚJV v  Řeži. Zdejší ordinace je  již dobře vybavena moderní technikou, která bude samozřejmě dostupná i pro pacienty zaregistrované v  ordinaci v  Klecanech. K dispozici je : ultrazvuk, EKG, solux a různé rehabilitace jako elektroléčba, trakční stůl, vysokofrekvenční terapie nebo masáže hrazené pojišťovnou (ale i na vlastní žádost - 60Kč á hodina).

Pro případ ohrožení - Příručka pro obyvatele Větrušic
 (3.část - Evakuace )

 Co dělat, když bude nařízena evakuace
Dodržujte pokyny správních úřadů, obcí,popř. zaměstnavatele, kteří organizují nebo zajišťují evakuaci.
Dbejte pokynů k evakuaci osob nařízených velitelem zásahu. Dodržujte stanovené zásady pro opuštění bytu, vezměte si evakuační zavazadlo a dostavte se na určité místo. Při použití vlastních vozidel, dodržujte pokyny orgánů zabezpečujících evakuaci.
Zásady pro opuštění bytu nebo rodinného domu v případě evakuace
Uhaste otevřený oheň v topidlech.Vypněte elektrické spotřebiče (mimo ledniček a mrazniček). Uzavřete přívod vody a plynu. Ověřte, zda i sousedé vědí, že mají opustit byt. Dětem vložte do kapsy oděvu cedulku se jménem a adresou. Kočky a psy si vezměte s sebou. Ostatní domácí zvířata, včetně exotických zvířat, ponechejte doma a dobře předzásobte vodou a potravou. Vezměte evakuační zavazadlo, uzamkněte byt a dostavte se na určené evakuační středisko.
Evakuační zavazadlo
Evakuační zavadlo se připravuje pro případ opuštění bytu v důsledku vzniku mimořádné události nebo nařízení evakuace. Jako evakuační zavazadlo poslouží např. batoh, cestovní  taška nebo kufr. Zavazadlo označte svým jménem a adresou. Obsahuje: základní trvanlivé potraviny, nejlépe v konzervách, dobře zabalený chléb a hlavně pitnou vodu.  Předměty denní potřeby, jídelní misku a příbor. Osobní doklady, peníze, pojistné smlouvy a cennosti. Přenosné rádio s rezervními bateriemi. Toaletní a hygienické potřeby. Léky. Svítilnu. Náhradní prádlo, oděv, obuv, pláštěnku, spací pytel nebo přikrývku. Kapesní nůž,zápalky šití a jiné drobnosti.

 (Pokračování v dalším čísle)

 SILNIČNÍ OKRUH KOLEM PRAHY- VÝZVA OBČANŮM

VYZÝVÁM TÍMTO OBČANY, KTEŘÍ  SE ZATÍM NEVYJÁDŘILI K SILNIČNÍMU OKRUHU KOLEM PRAHY,  ANI SE O TUTO PROBLEMATIKU DOSUD NEZAJÍMALI, ABY TAK VE SVÉM VLASTNÍM ZÁJMU UČINILI. VZHLEDEM K ROZSAHU PROBLEMATIKY - NĚKOLIK SET STRAN ODBORNÉHO TEXTU - NENÍ MOŽNÉ ZVEŘEJNIT JEJ V NAŠÍ OBCI ŽÁDNÝM JINÝM ZPŮSOBEM, NEŽ JE PROSTUDOVÁNÍ A KONZULTACE NA OBECNÍM ÚŘADĚ V ÚŘEDNÍCH HODINÁCH, NEBO PO DOHODĚ I V JINÉM TERMÍNU, EVENTUELNĚ I KRÁTKODOBÉ ZAPŮJČENÍ, COŽ ZATÍM VYUŽIL JEDINÝ OBČAN (!). NA PODPISOVÉM ARCHU, KTERÝ JE K DISPOZICI OD PODZIMU MINULÉHO ROKU, JE 35 Z 300 DOSPĚLÝCH OBČANŮ NAŠÍ OBCE, COŽ JE ŽALOSTNĚ SLABÝ MANDÁT PRO JAKÁKOLI JEDNÁNÍ.

STRUČNĚ A VELMI ZJEDNODUŠENĚ:
HISTORICKY NEJSTARŠÍ  "SUCHDOLSKÁ" VARIANTA BYLA NA ZÁKLADĚ OPRÁVNĚNÝCH PROTESTŮ SUCHDOLSKÝCH OBČANŮ  DOPLNĚNA V R.2000 O DALŠÍ 4  MOŽNOSTI, Z NICHŽ  OVŠEM JAKO REÁLNÉ BYLY NAKONEC POSUDKEM VYBRÁNY POUZE 2, A TO OPĚT SUCHDOLSKÁ (ÚŘEDNĚ "J") A NOVĚ VĚTRUŠICKO-LIBČICKÁ ( DLE  MÍSTA PŘEMOSTĚNÍ VLTAVY, ÚŘEDNĚ "Ss").
NA TUTO SKUTEČNOST REAGOVALI SUCHDOLŠTÍ NÁVRHEM MALÉHO, POUZE "MEZIPRAŽSKÉHO" MOSTU S VYLOUČENÍM TRANZITNÍ PŘEPRAVY, KTERÝ BY BYLI OCHOTNI AKCEPTOVAT V PŘÍPADĚ, ŽE SE TRANZITNÍ ŠESTIPROUDÝ MOST-GIGANT PŘESUNE  SEVERNĚJI PO TOKU VLTAVY.
VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ VÝŠE UVEDENÉHO POSUDKU SE KONALO PRÁVĚ V SUCHDOLE - V AULE ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY  6.12.2001, ZÁPIS Z TOHOTO JEDNÁNÍ JE TAKÉ K DISPOZICI NA OÚ, VARIANTU "J" TAM PROSAZOVALA ZEJMÉNA PRAHA  6,8,9 A PRIMÁTOR, VARIANTU "Ss" MIMO JINÉ STŘEDOČESKÝ KRAJ.
TEN TAKÉ V DUBNU LETOŠNÍHO ROKU, JAK JSTE SE MOHLI DOČÍST NA NÁSTĚNCE OÚ, USPOŘÁDAL VEŘEJNÉ PROJEDNÁVÁNÍ ÚZEMNÍHO PLÁNU STŘEDOČESKÉHO KRAJE, A TO V MĚLNÍCE, KLADNĚ A PRAZE 4, OVŠEM VŽDY BEZ ZÁPISU Z JEDNÁNÍ, KDE SE NEUSTÁLE MÍSILO MINIMÁLNĚ PĚT DALŠÍCH PROBLÉMOVÝCH PASÁŽÍ NA ÚROVNI CELÉHO SČ KRAJE.

VYJÁDŘENÍ PRÁVĚ K TOMUTO VEŘEJNÉMU PROJEDNÁVÁNÍ, KTERÉHO JSEM SE NA PRAZE 4 ZA NAŠI OBEC TAKÉ   ZÚČASTNILA,MUSÍ BÝT ODESLÁNO DO JEDNOHO MĚSÍCE OD POSLEDNÍHO TERMÍNU, COŽ BYLO 29.4.2002.  PROTO APELUJI  NA ZATÍM MLČÍCÍ VĚTŠINU : STEJNÉ ARGUMENTY, KTERÝMI SE SUCHDOLSKÝM ZATÍM ÚSPĚŠNĚ DAŘÍ VYTĚSNIT TRANZITNÍHO GIGANTA  ZE SVÉHO STŘEDU, SAMOZŘEJMĚ PLATÍ I V PŘÍPADĚ NAŠÍ OBCE, STAČÍ SI JEN UVĚDOMIT VZDÁLENOST ÚŽLABÍ MEZI ČERVENOU SKÁLOU A VELKÝM VRCHEM OD NAŠICH PRVNÍCH OBYTNÝCH DOMŮ.
 
PROTO NABÍZÍM ZÁJEMCŮM O TUTO PROBLEMATIKU OSOBNÍ KONZULTACE, NIKOLI DALŠÍ NEPOPULÁRNÍ SCHŮZI, V ÚŘEDNÍCH HODINÁCH 13. ,15.  A  20.5.2002 NA OBECNÍM ÚŘADĚ, S MOŽNOSTÍ PODPOŘIT SVÝM PODPISEM JEDNU Z VARIANT  S TÍM, ŽE PODPIS  PRO VARIANTU "J" ZNAMENÁ POUZE MOST, AKCEPTOVATELNÝ SUCHDOLSKÝMI OBČANY A SLOUŽÍCÍ PŘEDEVŠÍM PRAŽANŮM. NETŘEBA SNAD PODOTÝKAT, ŽE SPOJENÍ MEZI LEVO - A PRAVOBŘEŽNÍ PRAHOU SE NEBUDE ODEHRÁVAT PŘES VĚTRUŠICE, ZATÍMCO TRANZITNÍ PŘEPRAVA MŮŽE PROBÍHAT V NEJLEVNĚJŠÍ A NEJMÉNĚ ŠKODLIVÉ VARIANTĚ "T" V JIŽNÍM, BEZTAK JIŽ SILNĚ PRŮMYSLOVÉM PŘEDPOLÍ KRALUP NAD VLTAVOU.

VÁŽENÍ OBČANÉ - PROSÍM, UVĚDOMTE SI VČAS, ŽE SHRNOUT A ZASTUPOVAT VAŠE NÁZORY MOHU POUZE V PŘÍPADĚ, ŽE JE PROJEVÍTE, A TO PÍSEMNĚ, ČILI PRŮKAZNĚ, MINIMÁLNĚ PODPISEM. PŘEDČASNÉ HÁZENÍ FLINTY DO ŽITA A OPOŽDĚNÉ NÁŘKY PO ULICÍCH A JINDE NEJSOU   NIKOMU K NIČEMU.

DĚKUJI VÁM ZA POCHOPENÍ A AKTIVNĚJŠÍ PŘÍSTUP

ING.DITA STARÁ - STAROSTKA


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko