Větrušák 10/2003 Zápis ze zasedání OZ dne 19.11.2003

zveřejněno: 3.12.2003     rubrika: Větrušický zpravodaj
 Zápis z jednání Obecního zastupitelstva konaného dne 19.11.2003
Pořadové číslo 10/03
Přítomno: 6 zastupitelů         ( p. Klimt – nemoc ),               1 občan
Kontrolou prezenční listiny p. Zádová zjistila, že je přítomna nadpoloviční většina členů zastupitelstva a OZ je tedy usnášení schopno. Dala schválit zapisovatele ( p. Zádová ), ověřovatele zápisu ( p. Nouza a p. Kolín ) a program zastupitelstva.

Program:

1.Schválení rozpočtu pro rok 2004

2.Územní plán – harmonogram

3.Pozemky

4.Zpráva starosty za uplynulé období

5.Závěr

1. Schválení rozpočtu…: OZ schválilo bez připomínek rozpočet obce pro rok 2004  předložený p.Elbogenovou na minulém zastupitelstvu.
Pro: 6               Proti: 0             Zdrž.:0
OZ souhlasilo s předloženým návrhem p.Zádové věnovat, jako již tradičně, příspěvek dětem do mateřské školky v Máslovicích na vánoční dárky. Školku z naší obce navštěvují 3 děti ( á 1000,- Kč ).
Pro: 6              Proti: 0                Zdrž.: 0

2. Územní plán…: OZ vzalo na vědomí zaslané připomínky p.Groše ke konceptu územního plánu a souhlasilo s jeho záměrem stavební pozemky méně dělit cestami.
Obecní zastupitelstvo požádalo firmu jež zpracovává územní plán, aby navrhla řešení parkování vozidel ve starší zástavbě obce.
Po zapracování připomínek k územnímu plánu proběhne třetí část schvalování nadřízenými orgány obce a v horizontu 2. poloviny roku 2004 by mohl být územní plán obce hotov.

3. Pozemky: a) p. Nouza přítomným předložil ke schválení žádost p.Mudry na stavbu skleníku. Žádost byla schválena bez připomínek.
Pro: 6                  Proti: 0                   Zdrž.: 0
b) OZ schválilo věcné břemeno jako součást prodejní smlouvy na pozemek p. Horovi, kde bude zachován průchod pro pěší, tedy pozemek nebude nikdy v budoucnu oplocen.
            Pro: 6                  Proti: 0                 Zdrž.: 0

4. Zpráva starosty…: Zajišťování plynodomečků, konzultace s projektanty (plynofikace a územního plánu), matrika – ověřování dokumentů k prodeji pozemků, katastrální úřad, geodeti a odhadce, jednání s firmou ROPID a představiteli Krajského úřadu o zajištění dopravní obslužnosti obce pro rok 2004 (bude zachována jako v tomto roce), revize hasicích přístrojů s revizním technikem.                                                                                                        
V tomto měsíci proběhlo jednání s pověřenou obcí (Brandýs nad Labem, jejíž zástupci se i přes opětovné žádosti nedostavili) o nutnosti zachování pracovišť v hlavním městě Praze a nepřemísťovat je do Brandýsa nad Labem – obec nemá dopravní spojení. Pracoviště v Praze je dáno zákonem, jeho zrušením by pověřená obec postupovala protizákonně. Situace bude prošetřena Ministerstvem vnitra a obce budou informovány.

5. Závěr: p.Zádová poděkovala všem přítomným za účast a poslední zastupitelstvo v tomto roce svolává na 22. 12. 2003 od 18,00 hod.

zapsala p. Zádová v.r.
ověřili: p.Nouza , p.Kolín

_______________________________________________________________

Vypnutí ELEKTRICKÉHO PROUDU: ve středu 3.12.2003 od 7,30 do 17 hod.
________________________________________________________

AUTOBUS  č.374  O SVÁTCÍCH:
Autobusy budou jezdit dle jízdního řádu, jen poslední autobusový spoj
pojede:

24. 12. 2003
- od Máslovic     ve 20,24 h.
- z Prahy             ve 20, 45 h.

31. 12. 2003
- od Máslovic     v 19,34 h.
- z Prahy             ve 20,35 h.


logo Pražský spolek ochránců zvířat logo Klíček Kleceny logo Pravý Hradec TOPlist logo Mapová aplikace naší obce logo Klecansko Větrušicko